Als je een fles kokosolie opent en er met je ogen dicht aan ruikt, dan doet de geur je meteen denken aan zon, strand en palmbomen en lijkt het alsof je op vakantie bent. Kokosolie heeft van nature bij kamertemperatuur een nogal dikke, witte consistentie. Wanneer de olie licht wordt verwarmd, wordt hij transparant, vloeibaar en krijgt een iets intensere geur. In deze toestand kan de olie gemakkelijk worden aangebracht.
De inwoners van Azië ontdekten de positieve effecten van kokosolie al eeuwen geleden.
Het schoonheidsgeheim van kokosolie is laurinezuur, dat samen met verschillende verzadigde vetzuren het belangrijkste ingrediënt van dit heerlijk ruikende wondermiddel vormt.
Het geperste vet van kokosnoten vormt een belangrijk onderdeel van de voeding en persoonlijke verzorging in Azië, omdat de olie erg goed smaakt, het cholesterolgehalte reguleert en een antibacteriële werking heeft.
Kokosolie legt ook en beschermende film rond het haar, waardoor het gezonder wordt en zachter aanvoelt. Het resultaat: gezond, zijdeachtig glanzend haar.